lørdag den 25. februar 2012

Endnu et tungt emne.


Jeg har en rigtig god veninde jeg var sammen med forleden dag. Hun har skåret i sig selv i mange år, og har to gange forsøgt selvmord. Hun har været nede med depression, og har været ude for en forfærdelig masse ting indenfor en periode på 5 år. I dag har hun det meget bedre, og da jeg snakkede med hende om det, fortalte hun hvor glad hun var for at det ikke var lykkedes hende at tage sit eget liv. Hvis hun havde gjort det, ville hun have gået glip af så mange fantastiske ting i livet - så her er en til alle jer, der overvejer selvmord.

Du vil dræbe dig selv. Fordi ingen kan lide dig. Din familie hader dig. Ikke? Nej. 
Forestil dig dine forældre komme ind på dit værelse om morgenen kun for at finde dit lig. De vil gøre deres bedste for ikke at tænke negativt, og bare tænke at du fjoller. Så vil de ruske i dig. Hvorfor trækker du ikke vejret? De bliver knust. Der bliver tårer. Flere tårer end du nogensinde har grædt. Var det dem? Var de grunden til du gjorde det? Flere tårer, mere smerte. Hver dag, hver nat, hvert sekund af hver eneste dag. De vil have skyldfølelse. Hvad med dine bedste venner? De er da ligeglade. Ikke? Nej. Hvad er det første går igennem deres hoved når inspektøren kommer ind og fortæller dem, at du er død. Din bedste ven sidder i tårer. Den pige du altid smiler til, men aldrig snakker med? Hun græder. Drengen der plejede at sparke til dig under bordet bare for at irritere dig? Han er i chok. Han er ulykkelig. Han bebrejder ham selv. Hvad med din lærer? Tanker der ryger igennem hendes hoved. Hun vil spørge sig selv om du gjorde det fordi hun ikke gjorde skolen behagelig nok for dig. Smerte, tårer, ødelæggelse. Hvem skal forberede din begravelse? Hvem skal gå igennem dine ting? Dit tøj? Din dagbog? De ældre piger der plejede at grine af dig i skolen? De bebrejder dem selv.
Hvis du begik selvmord i dag, ville du aldrig se hvad der måske skete i morgen. Du ville aldrig vide det, fordi du er død. Du trækker ikke vejret. Du lever ikke. Du er død. Din familie hader dem selv for det. Din bedste ven får en depression. Så mange tårer, at du tror det er løgn. Alt det, fordi du begik selvmord fordi du troede folk var ligeglade. Ikke? Du er ELSKET af mange. Nogen lige nu tænker på dig, og lige nu, tænker jeg på alle dem der overvejer selvmord. DU ER SMUK. Uanset om du er sort, hvid, homo sexuel, høj, lav, overvægtig eller anorektisk.  Du er smuk. Vil du tage livet af dig selv? Tænk over det. Der er ingen vej tilbage. Og jeg lover dig at hvis du gør det, sårer du utrolig mange mennesker. Du skaber flere tårer end du nogensinde selv har grædt. Du får alle til at føle smerte og skyld. De vil aldrig føle sig hele, som de gjorde da de havde dig. Du er smuk. Og du er aldrig alene! Selvmord er en permanent løsning på et midlertidigt problem.
Hvis du har brug for nogle at snakke med, er der altid nogle. Jeg er her. Hvis du vil snakke med en professionel, kan du prøve dette:

Ring gratis til børnetelefonen på 116111.
FORTÆL EN DU STOLER PÅ HVAD DU FØLER!
Din lærer, en af dine forældre, en bror, søster, ven, veninde - en du er tryg ved.

STAY STRONG. 

1 kommentar:

  1. Tillykke!
    Du har hermed modtaget en blogaward :-)
    Du blev én af de tre vindere pga. de tunge men relevante emner, du tager op. Dem kunne vi alle lære noget af!
    Virituelle kram Lise

    SvarSlet